Menu Sluiten

Mirella Visser is ondernemer, commissaris, toezichthouder en auteur. Haar bedrijf Centre for Inclusive Leadership adviseert bedrijven en organisaties, waaronder de Europese instellingen, op het gebied van inclusive leadership.

Haar carrière begon bij NN en ING, waarvoor ze bijna 10 jaar in Azië werkte, o.a. als regiodirecteur Zuidoost Azië in Hong Kong. Bij KPMG specialiseerde zij zich daarna in post-merger integrations van financiële dienstverleners. Van 2006 tot 2011 was zij commissaris van Koninklijke Swets & Zeitlinger. In 2011 werd zij bij Koninklijk Besluit benoemd in de commissie Europese Integratie van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en herbenoemd in 2015.

Op dit moment is zij vice-voorzitter Raad van Toezicht van Media Pensioen Diensten (MPD), voorzitter Raad van Toezicht van het KNCV Tuberculosefonds en voorzitter van het bestuur van Population Services International (PSI) – Europe.

Mirella publiceerde vele artikelen en boeken over vrouwelijk leiderschap, zoals ‘Women on Boards, Moving Mountains’ (2007), ‘De Zijderoute naar de Top’ (genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010) en ‘The Female Leadership Paradox’ (2011). Zij was een van de mede-oprichters van het ING Vrouwennetwerk en van het European Professional Women’s Network, dat zij succesvol uitbouwde tot een organisatie met 3500 leden in 25 Europese steden en leidde tot 2010. Voor haar activiteiten rondom het promoten van vrouwelijk leiderschap in het bedrijfsleven werd zij genomineerd voor de titel “European of the Year 2007” door European Voice (The Economist).