Menu Sluiten

Wat betekent Inclusief leiderschap?

Het Centre for Inclusive Leadership heeft een model ontwikkeld dat inzicht geeft in de relatie tussen de gepercipieerde waarde van diversiteit, in brede zin, en het vermogen van de organisatie om zich daaraan aan te passen. Dit model is ook te gebruiken voor medewerkers en leidinggevenden om inzicht te krijgen in belangrijke kenmerken van de cultuur waarin je opereert. Hierdoor kun je effectiever reageren op situaties die in verschillende culturen systematisch voorkomen.

Het model van Inclusive Leadership heeft als uitgangspunt dat alle verschillen (in cultuur, achtergrond, ervaring, geslacht, religie etc.) waardevol zijn en worden benut. Hierbij is de overtuiging leidend dat de complementariteit van de verschillen ertoe leidt dat bij de besluitvorming een zo groot mogelijk overzicht aan perspectieven wordt meegenomen. Afwijkingen van standaard denkpatronen worden actief gezocht en benut om de kwaliteit van de besluitvorming verder te vergroten.

Meer weten over hoe je een inclusieve cultuur in je organisatie ontwikkelt of hoe je daarin zelf inclusiever en effectiever kunt opereren? Neem contact op via info@centreforinclusiveleadership.com

The Female Leadership Paradox, Mirella Visser, 2011