Het Centre for Inclusive Leadership heeft een model  ontwikkeld dat inzicht geeft in de relatie tussen de gepercipieerde waarde van diversiteit, in brede zin, en het vermogen van de organisatie om zich daaraan aan te passen. Dit model is ook te gebruiken om inzicht te krijgen in belangrijke kenmerken van de cultuur waarin je opereert. Dit inzicht maakt het mogelijk om effectiever te reageren in situaties die in de verschillende culturen systematisch voorkomen.

Het model van Inclusive leadership heeft als uitgangspunt dat alle verschillen (in cultuur, achtergrond, ervaring, geslacht, religie etc.) worden herkend en gebruikt, vanuit de overtuiging dat de complementariteit van de verschillen ertoe leiden dat bij de besluitvorming een zo groot mogelijk overzicht aan perspectieven wordt meegenomen. Afwijkingen van standaardpatronen worden actief gezocht en benut om de kwaliteit van de besluitvorming verder te vergroten.

Meer weten over hoe je een inclusive leader kunt worden of hoe je organisatie een inclusive leiderschapscultuur kan ontwikkelen, neem contact met ons op : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of connect op LinkedIn

Meer lezen over dit onderwerp?

Managementboek De zijderoute naar de top - Strategisch leiderschap voor vrouwen, genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2010. 

Artikel De vrouwelijke leiderschapsparadox

Artikel Oog voor talent maakt diversiteitsbeleid overbodig

Artikel Het schiet niet op met vrouwen in de bedrijfstop 

Artikel NRC Nederland bekommert zich niet om topvrouwen

Artikel #Commissarisgetwitter

Artikel Chief Decision Making Officer